elinrosen

Alla inlägg under februari 2012

Av Elin Rosén - 19 februari 2012 10:06

Så då var frukosten intagen, soffläget intagit och vi tittar på Chelsea-Birmingham i FA cupen från igår.. haha.. det är så man börjar en söndagmorgon i detta hushållet, med att titta på fotbollsrepriser..:P


Igår blev det frukost hos farmor och farfar, sen blev det lite promenad tillbaka till pappa, och sen åkte vi hem, och sen åkte jag in till byn igen haha. Jimmy lämnade sin fru med både städning och barn så då tänkte jag åka in och hjälpa till att underhålla barnen, så det slutade med att vi åkte ner till Konsum och köpte lördagsgodis till Fille, och sen åkte vi hem till pappa, där var även Sandra och Casper, och farmor och farfar kom också så det blev trångt i lilla köket! :) Fille och Casper är verkligen som Bill och Bull, Humle och Dumle, Piff och Puff, ja men ni vet dom haha!


Igårkväll blev det sen middag hos svärföräldrarna, kalops! Det var gott, har inte ätit det på väldigt länge!! :)


Igår var det då också Melodifestivalen, och efter 5 låtar började min kära pojkvän slumra till på soffan.. Woho! Sen hade jag tänkt att vi skulle titta på Bodyguard som började halv tio, men den fick jag ju titta på själv för då låg Andreas och snarkade så jag körde in honom i sängen istället för att jag skulle störa mig på honom.. Jag tänkte ju liksom att jag skulle få bestämma vad vi skulle titta på eftersom vi i fredags tittade på Alien från 19979, not my cup of tea om man säger så, men jag tittade iaf! Jag somnade inte!


Nu har Andreas suttit och sneglat på min dator och gett kommentarer om vad jag skrivit så jag är väl tvingad att skriva att han har jobbat över i en månads tid och lyssna, hör och häpna, han har tränat fotboll 2 hela gånger denna veckan! moahahah..


Idag ska vi iaf försöka ta oss till gymmet, jag skriver försöka, så får vi se om det blir så haha..


annars ska det tvättas och städas lite, och ikväll blir det tacopaj till middag!


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 17 februari 2012 13:16

Rutiner är något jag inte har just nu, så det kommer verkligen bli skönt att börja jobba så man kan få in några rutiner, just nu äter jag knappt något mellan frukost och middag på kvällen när Andreas kommer hem, om jag ens äter frukost, idag blev det några kolakakor med ett glas mjölk framför tvn när farfar ringer och frågar om jag skulle följa med till Hornbach, så det blev ingen ordentlig frukost, inte förrän vi stannade på McDonalds strax innan 12.. Woho!


Och medans vi sitter på McDonalds så ser vi hur lunchrusningen börjar, och hur en personbil parkerar på handikapp platsen precis utanför dörren, en man kliver ur med sin son, går in och äter en hamburgare snabbt och låter sen brickan med dricka och all skit stå kvar på bordet och sen går han ut och kör in. Jag tror INTE han var i behov att parkera på den platsen om man säger så! Och det fanns gott om parkeringsplatser!


Pappa var också med idag, och när vi satt där och pratade så berättade pappa om ett par Syrier som har blivit opererade nere i Simrishamn, något företag från Danmark som hade fått dit dom, men Syrien skulle betala för det eller något sånt, och så hade dom haft mage att klaga över att Simrishamn var inte en tillräckligt stor stad för dom, dom ville flytta därifrån. Här släpper vi in dom i vårt land, hjälper dom, nu var det förvisso inte vi skattebetalare som betalade för det, (vet man aldrig iofs), men ja, helt otroligt.. Pappa berättade också att det finns 37000 människor i Sverige som är "papperlösa" dvs dom har fått sin asylsökan nekad men finns fortfarande kvar i landet..


Idag när vi satt i bilen så berättade farmor att hon hörde att jag hade skrivit om henne och farfar på internet, haha. Jag hade gjort en statusuppdatering på facebook om farmor och farfar i tisdags om att farfar hade köpt blommor till farmor på alla hjärtans dag och så vidare, och så hade Helen visat det för farmor igår haha..:) Så sa jag, ja du farmor, både du och farfar är kändisar på internet, iaf i mina kretsar haha :) Farmor är min idol!


Nu ska jag snart köra och hämta lilla Fille på dagis, sen ska vi nog köra ner en sväng till morfar!


Ikväll blir det fredagsmys, en HEL kväll tillsammans med Andreas, yay! Imorgon blir det nog middag hos mamma, kanske frukost hos farmor och farfar på morgonen och på dagen ska vi nog aktivera oss något..:)


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 16 februari 2012 16:17

Wiho det snöar igen:D I love it:D


Innan idag var jag så sjukt uttråkad, satt hemma hos Iza och Jimmy och visste inte vad jag skulle ta mig till typ. Så jag lånade izas elvisp eftersom det inte existerar någon sådan i detta huset, fick även med mig sirap och bakplåtspapper så jag kunde baka kolakakor när jag kom hem:) Så innan blev det ett par nybakta kakor med mjölk, alltid lika gott!


Sen tog min produktiva sida slut och jag slocknade på soffan och vaknade för 25 minuter sen.. Snart ska älskling komma hem och då ska jag förbereda maten eftersom båda två ska träna ikväll kl 7..


Imorgon ska jag åka och hälsa på Cajsa, med sitt lilla blåbär i magen, eller lilla och lilla, hon är beräknad till 31 mars, åh vad kul det ska bli! Cajsa är den första av mina barndomskompisar som får barn, vi har känt varandra sen vi var 5 år gamla ungefär, fyller år med en månads mellanrum, när våra mammor var gravida med oss så jobbade dom tillsammans och dom berättar alltid om hur dom stod och delade ut piller tillsammans när vi låg i magen haha :) Cajsa ska titta på Izas vagn, eller ja det är ju Filles vagn, för Cajsa behöver en vagn som hon kan ha i stallet och som inte riktigt behöver vara så rädd om eftersom det lätt blir skitigt och så ute i stallet...


Anyways, time to go!


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 16 februari 2012 10:30

Jag har ett jobb, jag har ett jobb, jag har ett jobb, jag har ett jobb..! Woop woop!!! Hell yeah!


Den 7 mars börjar jag på Handelsbankens kundsupport i Malmö!!! Detta jobbet hade jag aldrig fått utan Anneli Ingessons hjälp, som tipsade om det till mig!! Ett stort tack ska du ha!


Så i tisdag var jag hur lycklig som helst! Det snöade, jag hade fått ett jobb, det var exakt 2 månader till seriepremiär och ja, livet kunde inte ha varit bättre!


Igår ringde farmor och farfar mig kl fem över åtta på morgonen och frågade om jag skulle åka med till Sjöbo och handla, så det spenderade jag min förmiddag med att göra, sen blev det fika hos farmor och farfar efteråt!


På eftermiddagen igår  var jag hos sjukgymnasten igen, fick nya övningar, och nu ska jag inte dit förrän om fyra veckor och då får jag äntligen börja springa lite lätt iaf!! Woho!


Hoppas de sista fyra veckorna går lika fort som dessa första fyra har gjort!!


Ikväll är det träning på gymmet, och andreas ska träna fotboll, som tur är tränar vi samtidigt iaf!


xoxo,

Elin


Av Elin Rosén - 14 februari 2012 09:53

Idag blir det en rolig alla hjärtans dag, jag ska iväg på träning ikväll kl 7 och Andreas jobbar till minst kl 6, det innebär att vi ses efter kl 21 ikväll.. Woho!


Idag sitter jag och vaktar telefonen, jag hatar att vänta!!! Snälla låt det vara ett positivt besked!!!


Igår var jag hemma hos farmor och farfar en stund, och fick en liten pratstund med farmor..:) Vi pratade lite om släktingar, på deras tid var det ju inget ovanligt att man födde 8 barn liksom, farfar och dom var 8 st bröder, tänk att föda 8 st söner!! Nu är dom bara 2 st kvar i livet tyvärr.. Men så berättade farmor att hennes mormor, födde 18 barn!! Fattar ni, 18 barn?!?!?! Där var bara 11 som senare levde hela livet, några var dödfödda och några dog när dom var små.. Och på den tiden fanns det ju inga bekvämligheter som idag att man födde på sjukhus och hade smärtstillande och grejer, men seriöst, 18 förlossningar?!?! Herregud säger jag bara..

Farmor berättade också att när hon skulle föda pappa, den 9 juli 1959, så åkte farfar till sjukhuset och lämnade farmor vid 7 på morgonen, och sen fick han inte stanna, utan han fick ta farmors kläder och köra till jobbet, sen föddes pappa vid 12 på dagen.. När farmor och farfar var unga och skulle ut och dansa, ja då fick man cykla till "dansebanan" och sen cykla hem när man skulle hem också..

Jag är väldigt fascinerad över hur det var förr i tiden, och ibland önskade jag att jag hade levt på den tiden istället..


Jag tänkte lite i morse på det där som Reinfeldt sa att man ska få jobba till man är 75 om man kan.. Min farmor och farfar började jobba när dom var 14 år gamla, då slutade dom gå i skolan och började jobba istället.. Min pappa börjde jobba när han var 16 år gammal också, jag tror att det är få ungdomar som växer upp nu som börjar jobba när dom är 14-16 år gamla, många kanske vill, men det är svårt att få jobb som ung idag, och då innebär det ju att man kommer in i arbetslivet senare, och då orkar man kanske jobba tills man är 75 senare..

Men ja, samtidigt så vet jag inte, jag är lite kluven!

Jag var 12 år gammal första gången jag jobbade på sommaren, jag låg och lukade ogräs två-tre år i rad på sommaren..


Fille i mosters nya brillor..:)

 

Dansa kan han också..:)

 

Klockan 7 på morgonen ville Fille inte vara med på bild..

 

Men en stund senare gick det bra..:)

 

På väg hem från Gammelmormor i Småland, trött som tusan!

 

Såhär ser det allt som oftast ut hemma hos oss..

 

Och såhär..

 

Eller varför inte såhär?

 

Och så kan vi avsluta med lilla Sam som alltid kan få en på gott humör..:)

 


xoxo,

Elin

Av Elin Rosén - 13 februari 2012 10:39

Bloggtorkan deluxe, jag vet. Men när det inte händer så mycket i livet, så känns det inte som jag har så mycket att skriva om.


Denna veckan väntar jag på ett besked, om jag får ett jobb eller inte... Det skulle innebära så många saker som kan hända inom den närmsta framtiden!Håll tummarna för mig please!


Snart har det gått 4 veckor av dom 8 veckor jag inte får springa eller hoppa på.. Woho, jag försöker se det positivt, men ibland är det svårt! Som att se tjejerna spela första träningsmatchen för året och jag måste stå vid sidan om. Som att stå bredvid på träningarna och bli frustrerad över hur tysta dom är, så tysta att det bara är jag som pratar, fast jag står vid sidan om. Eller att stå och frysa när min fina pojkvän spelar match, utan att kunna hoppa runt lite för att hålla värmen...


Fillebus har fyllt 3 år, sötaste saken! Det blev även en snabbvisit till mormor sådär över en dag, då var jag trött när vi kom hem! När man fick sitta i bilen ungefär från Hässleholm och hem och sjunga mora träsk och andra barnlåtar för att Fille inte skulle somna.. Det har varit lagfest, med mycket drama och mycket roligt!


Svärföräldrarna har varit på middag, för första gången sedan Andreas flyttade hit 2004, på tiden eller?! Det blev en väldigt god potatisgratäng med kassler och stekt ananas, så himla gott!


Well well, nu ska jag gå ut och hämta tvätten och sätta på en maskin till kanske!


xoxo,

Elin

Presentation


23 år, fotbollstokig, galet kär i mannen i mitt liv, familjeberoende och allmänt hög på livet!

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards